TEČAJ POSLUŠNOSTI VP1- LOKAVEC 2020

Tako kot pretekla leta je  tečajo osnovnega šolanja lovskih psov VP1 tudi letos potekal v lokavcu pri Ajdovščini. Tečaj se je pričel 20 januarja, udeležilo pa se ga je pet vodnikov lovskih psov. Tudi  v Lokavcu so aktivno delo tečajnikov prekinili ukrepri za preprečevanje epidemije.

Preberi več
TEČAJ POSLUŠNOSTI VP1 - VOLČE 2020

Tečaj v Volčah so tečajniki pričeli 21.1., končali pa so ga 28.5.2020. Vmes je bila dvomesečna prekinitev zaradi corona virusa. Letos je tečaj obiskovalo 9 psov in vodnikov. Od tega trije nelovski psi. Ker je zanimanje za tećaj tudi med vodniki in lastniki nelovskih pasem psov smo morali nekatere zavrniti saj bi bila skupina drugače prevelika.

Preberi več
PZP PTIČARJI - LD FAJTI HRIB RENČE

V soboto 06.06.2020 smo se kljub slabim vremenskim napovedim zbrali  na pobočju Trstelja v lovski koč LD FAJTI HRIB RENČE. Pričakali so nas vedri obrazi članov LD FAJTI HRIB, vodnikov psov, pripravnikov in ostalih obiskovalcev, da skupaj preživimo  en lep dan in vodniki s psi opravijo Pomladansko vzrejno preizkušnjo za ptičarje. 

Preberi več
DRŽAVNA TEKMA ZA KRVOSLEDCE

Državna vzrejna komisija za barvarje je  spremenila datum državne uporabnostne preizkušnje v delu po krvni sledi ki bo :

V SOBOTO 27.06.2020  V LD SINJI VRH  IN BO ORGANIZIRANA V SODELOVANJU Z LKD BELA KRAJINA

Preberi več
TRENING ZA JAMARJE

OBVESTILO

LKD Gorica-Nova Gorica bo konec Avgusta organiziralo trening za jamarje v umetnem rovu. Pogoj za izvedbo treninga je najmanj 5 prijav. Zato naprošamo vodnike jamarjev , ki bodo letos opravljali PNZ naj se prijavijo najkasneje do 15.6.2020, da bomo lahko zagotovili izposojo lisice. Stroške za izposojo lisice krijejo vodniki psov, vse ostalo pa LKD Gorica.

Preberi več