PNZ GONIČEV IN BRAK JAZBEČARJEV

V soboto 9.11.2019 smo se zbrali v LD Vrhe v lovskem domu na OCINCI. V toplih prostorih lovskega doma, smo ob kavici in čaju opravili administrativne naloge, oddajo rodovnikov, pregled dokumentacije, izdaje št. vrstnega reda na preizkušnji.

Preberi več
OSNOVNO ŠOLANJE LOVSKIH PSOV

LOVSKO KINOLOŠKO DRUŠTVO GORICA NOVA GORICA

O R G A N I Z I R A

tečaj osnovnega šolanja lovskih psov VP-1

Tečaj je namenjen šolanju mladih psov. Potekal bo PO DOGOVORU TEČAJNIKOV dvakrat tedensko v večernem času. Glede na število in bivališče prijavljenih tečajnikov bo tečaj potekal v Volčah pri Tolminu in v Lokavcu pri Ajdovščini.

 

Preberi več
PREIZKUŠNJA PTIČARJEV

V soboto 19.10.2019 je LKD Gorica Nova Gorica v Lovišču LD Hubelj Ajdovščina organiziral preizkušnjo za pse ptičarje.

Na preizkušnjo se je prijavilo pet vodnikov lovskih psov ptičarjev in sicer, dva vodnika z nemškima žimavcema, dva vodnika za bretonskima ptičarjema in en vodnik- vodnica z nemškim kratkodlakim ptičarjem.

Preberi več
SLOVESNOST OB 40. OBLETNICI DELOVANJA

V soboto 12.10.2019 je bil v Solkanu svečano. Lovsko kinološko društvo Gorica-Nova Gorica je praznovalo 40.obletnico delovanja. Na kotalkališču, prav tak, kjer že nekaj let v spomladanskih mesecih društvo organizira ocenjevanje zunanjosti lovskih psov vseh pasem. Obletnico bi sicer morali praznovati že lansko leto, vendar praznovanja zaradi znanih zapletov ni bilo.

Preberi več