Aktualno v našem društvu

PNZ GONIČEV IN BRAK JAZBEČARJEV

V soboto 9.11.2019 smo se zbrali v LD Vrhe v lovskem domu na OCINCI. V toplih prostorih lovskega doma, smo ob kavici in čaju opravili administrativne naloge, oddajo rodovnikov, pregled dokumentacije, izdaje št. vrstnega reda na preizkušnji.

Preberi več
OSNOVNO ŠOLANJE LOVSKIH PSOV

LOVSKO KINOLOŠKO DRUŠTVO GORICA NOVA GORICA

O R G A N I Z I R A

tečaj osnovnega šolanja lovskih psov VP-1

Tečaj je namenjen šolanju mladih psov. Potekal bo PO DOGOVORU TEČAJNIKOV dvakrat tedensko v večernem času. Glede na število in bivališče prijavljenih tečajnikov bo tečaj potekal v Volčah pri Tolminu in v Lokavcu pri Ajdovščini.

 

Preberi več
PREIZKUŠNJA PTIČARJEV

V soboto 19.10.2019 je LKD Gorica Nova Gorica v Lovišču LD Hubelj Ajdovščina organiziral preizkušnjo za pse ptičarje.

Na preizkušnjo se je prijavilo pet vodnikov lovskih psov ptičarjev in sicer, dva vodnika z nemškima žimavcema, dva vodnika za bretonskima ptičarjema in en vodnik- vodnica z nemškim kratkodlakim ptičarjem.

Preberi več
SLOVESNOST OB 40. OBLETNICI DELOVANJA

V soboto 12.10.2019 je bil v Solkanu svečano. Lovsko kinološko društvo Gorica-Nova Gorica je praznovalo 40.obletnico delovanja. Na kotalkališču, prav tak, kjer že nekaj let v spomladanskih mesecih društvo organizira ocenjevanje zunanjosti lovskih psov vseh pasem. Obletnico bi sicer morali praznovati že lansko leto, vendar praznovanja zaradi znanih zapletov ni bilo.

Preberi več
PNZ GONIČEV IN BRAKOV TER OCENJEVANJE ZUNANJOSTI

V lovski družini Paljevo je bila v soboto 5.10.2019 kinološka prireditev : PNZ goničev in brak jazbečarjev in ocenjevanje zunanjosti. Na PNZ so vodniki pripeljali 17 lovskih psov različnih pasem. Ob preizkušnji je bilo za 7 lovskih psov opravljeno tudi ocenjevanje zunanjosti.

Preberi več
MEMORIAL ANTONA OSELIJA

Anton Oseli je bil velik kinolog, kinološki sodnik in prvi predsednik našega LKD. Umrl je 1999. leta. Že vrsto let se ga spominjamo na druženjih članov - vodnikov lovskih psov LKD. Tako se vsako jesen zberejo vodniki visokonogih goničev LKD Idrija, Obalno kraškega LKD Koper in LKD Gorica-Nova Gorica na vsakoletnem srečanju in tekmovanju - lokalna tekma visokonogih goničev. LKD se v organizaciji izmenjujejo, kar naredi srečanje in tekmovanje še bolj zanimivo.

Preberi več
PNZ JAMARJEV V VOLČAH

Na jamarjev, ki je bil Volče 14.9.2019  se je prijavilo 7 vodnikov s svojimi psi. Na prireditev jih je prišlo 5, dva prijavljena kandidata sta brez opravičila izostala iz prireditve. Prireditve se je udeležilo 8 lovskih pripravnikov. 

Preberi več
Praznovanje 40. obletnice delovanja

Lovsko kinološko društvo Gorica Nova Gorica bo v soboto 12. oktobra 2019 ob 16 uri na slovesnosti na Karavli v Solkanu obeležilo 40 let uspešnega delovanja. Želimo si, da se nam na praznovanju pridružijo naši člani, predstavniki lovskih družin s katerimi sodelujemo in predstavniki sosednjih lovsko kinoloških društev.

Prisrčno vabljeni !

Preberi več
Tečaj za vodnike jamarjev

V nedeljo 25 avgusta 2019 je Lovsko kinološko društvo Gorica Nova Gorica je skupaj z Brkinsko Kraško lovsko zvezo organiziralo tečaj za vodnike psov jamarjev (jazbečarjev in terierjev). 

Preberi več
Trening psov jamarjev

LKD Gorica - Nova Gorica bo 25.8. 2019 organiziralo trening jamarjev, za svoje člane in člane LD ki sodelujejo z LKD Gorica. Če imate v svojih vrstah vodnike jamarjev in bi pred PNZ želeli preizkusit psa za delo v umetnem rovu, se nam lahko pridružijo.

Preberi več

Bi se nam pridružili ?