Aktualno v našem društvu

PNZ JAMARJEV V VOLČAH

Na jamarjev, ki je bil Volče 14.9.2019  se je prijavilo 7 vodnikov s svojimi psi. Na prireditev jih je prišlo 5, dva prijavljena kandidata sta brez opravičila izostala iz prireditve. Prireditve se je udeležilo 8 lovskih pripravnikov. 

Preberi več
Praznovanje 40. obletnice delovanja

Lovsko kinološko društvo Gorica Nova Gorica bo v soboto 12. oktobra 2019 ob 16 uri na slovesnosti na Karavli v Solkanu obeležilo 40 let uspešnega delovanja. Želimo si, da se nam na praznovanju pridružijo naši člani, predstavniki lovskih družin s katerimi sodelujemo in predstavniki sosednjih lovsko kinoloških društev.

Prisrčno vabljeni !

Preberi več
Tečaj za vodnike jamarjev

V nedeljo 25 avgusta 2019 je Lovsko kinološko društvo Gorica Nova Gorica je skupaj z Brkinsko Kraško lovsko zvezo organiziralo tečaj za vodnike psov jamarjev (jazbečarjev in terierjev). 

Preberi več
Trening psov jamarjev

LKD Gorica - Nova Gorica bo 25.8. 2019 organiziralo trening jamarjev, za svoje člane in člane LD ki sodelujejo z LKD Gorica. Če imate v svojih vrstah vodnike jamarjev in bi pred PNZ želeli preizkusit psa za delo v umetnem rovu, se nam lahko pridružijo.

Preberi več
Ocenjevanje zunanjosti

V soboto 6.4.2019 je v Solkanu v organizaciji našega društva potekala kinološka prireditev na kateri so kinološki sodniki ocenjevali zunanjost lovskih psov vseh pasem. Na prireditev so vodniki pripeljali 56 lovskih psov.

Preberi več
Tečaja vodljivosti se zaključujeta

Tečaja vodljivosti lovskih psov po programu VP-1, ki ju je naše društvo organiziralo v Volčah pri Tolminu in v Lokavcu pri Ajdovščini se zaključujeta. V Lokavcu pri Ajdovščini so se vodniki zbrali zadnjič v petek 5.4.2019.

Preberi več
Priznanje LKD

Lovska družina Trstelj Kostanjevica na Krasu je Lovsko kinološkemu društvu Nova Gorica podelila priznanje za pomoč pri promociji in razvoju lovstva v regiji.

V nekaterih sredinah so in še cenijo delo Lovsko kinološkega društva.

Preberi več
Zbor članov društva

V soboto 23.2.2019 je bil v Novi Gorici zbor članov Lovsko kinološkega društva Gorica Nova Gorica. Tako kot vsako leto se je zbora udeležilo veliko članov društva. Letošnji zbor je popestrilo predavanje o bolezni AUJESZKEGA ki ga je opravil izredni profesor dr. Gorazd Vengušt.

Preberi več

Bi se nam pridružili ?