Tečaj za vodnike jamarjev

V nedeljo 25 avgusta 2019 je Lovsko kinološko društvo Gorica Nova Gorica je skupaj z Brkinsko Kraško lovsko zvezo organiziralo tečaj za vodnike psov jamarjev (jazbečarjev in terierjev). 

Najprej teoretični del, ki sta ga v prostorih KS Lokavec slušateljem prenesla kinološka sodnica Damjana Žnidaršič Švegelj in veterinar Mitja Dodič. Po teoriji pa še praktično delo na umetnem rovu na Tokaju.

Prijetna nedelja se je tako prevesila že v popoldan , ko so vodniki, sodniki in ostali udeleženci tečaja zapuščali Tokaj, hribček na južni strani vasi Lokavec, kjer je postavljen umetni rov in rov za izvlačenje mrtve divjadi. Rov je v lasti Lovske družine Hubelj Ajdovščina, zato velja zahvala za pomoč celotnemu vodstvu LD Hubelj. Hvala za razumevanje, da smo lahko obnovili mize in klopi, da je ambient v okolici rova še bolj prijeten. Pri tem sta se še posebno izkazala Miloš Žvokelj in Jože Batič.

Predsednik komisije za kinologijo pri Brkinsko kraški lovski zvezi Aleš Brne, je izrazil pripravljenost za sodelovanje med Brkinsko kraško LZ in LKD Gorica na področju lovske kinologije tudi v prihodnje. Tudi v LKD se veselimo sodelovanja.

Bi se nam pridružili ?