Preizkušnja ptičarjev 2017

Dne 28.10.2017 je bila v Lovski družini Hubelj Ajdovščina organizirana preizkušnja psov ptičarjev. Za preizkušnjo je bilo prijavljenih pet lovskih psov in sicer dva nemška kratkodlaka ptičarja, dva žimavca in epagneul breton. 

Na zborno mesto pred lovsko kočo LD Hubelj nad Lokavcem so prišli štirje vodniki, saj je eden izmed vodnikov zaradi bolezni udeležbo odpovedal. Otvoritveni protokol smo opravili na terenu pri Dobravski krnici, ki je bila tudi izhodišče za vse preizkušnje. Dva ptičarja sta opravljala širšo poljsko preizkušnjo , eden jesensko zrejno preizkušnjo in eden poljsko preizkušnjo.Številne discipline, ki jih morajo psi obvladati in ki so jih pri opravljali pod budnim očesom kinoloških sodnikov Vladimirja Kobala in Saše Volariča so nas na terenu zadržale do 14 ure. Za štiri lovske pripravnike, ki so spremljali delo vodnikov in sodnikov je sledil je še prikaz prinašanja lisice. Ocene sodnikov so pokazale, da sta psa, ki sta opravljala ŠPP to opravila s doliko torej prvim nagradnim razredom, pes, ki je opravljal JZP je to prav tako opravil s prvim nagradnim razredom, pes, ki je opravljal PP pa je to opravil s tretjim nagradnim razredom.


Zahvaljujemo se LD Hubelj Ajdovščina, ki nam je velikodušno pomagala, da smo preizkušnjo lahko nemoteno opravili, saj nam je LD, kjer smo jo imeli prvotno planirano sodelovanje odpovedala. Prav tako so zahvaljujemo oskrbnici lovske koče Suzani Batič za vse dobrote, ki so bile na mizi v lovski koči po koncu prireditve.