PNZ terierjev in jazbečarjev

V Volčah pri Tolminu je v lovišču LD Volče in v umetnem rovu last LKD Gorica-Nova Gorica v soboto dne 16.9.2017 potekala kinološka prireditev, PNZ za terierje in jazbečarje.

Vodja prireditve je bil podpredsednik LKD Ivan Leban. Navzoč pa je bil tudi predsednik SK pri LKD kinološki sodnik Peter Razpet. Prireditve se je udeležilo 9 vodnikov jamarjev in sicer trije vodniki resastih jazbečarjev, pet vodnikov nemških lovskih terierjev in vodnik parson russel tererja. Delo lovskih psov sta ocenjeval kinološka sodnika Jože Batič in Andrej Puželj. Na prireditvi pa je stažiral tudi pripravnik za kinološkega sodnika Robert Bandelj.

Slabo vreme je bilo sicer majhna ovira za dobre rezultate, tako da je samo eden izmed psov dosegel točke za prvi nagradni razred, šest psov se je uvrstilo v drugi nagradni razred, dava pa v tretji nagradni razred.

Zahvaljujemo se LD Volče, ter vsem ki so kakor koli pomagali pri izvedbi prireditve, na kateri se je poleg vodnikov zbralo kar lepo število gledalcev, ki jih delo psov jamarjev zanima .