PNZ goničev in brak jazbečarjev v LD Štorje

V soboto 4.11.2017 je LKD Gorica Nova Gorica organizirala tretjo preizkušnjo (PNZ) goničev in brak jazbečarjev v letu 2017.

Tokrat v Lovski družini Raša-Štorje, v lovski družini, ki spada v okvir Brkinsko Kraške zveze lovskih družin. Kar nekaj lovskih družin te zveze se je odločilo, da bo njihove kinološke aktivnosti opravljalo Lovski kinološko društvo Gorica-Nova Gorica.

Pri lovski koči v Štorjah se je zbralo pet vodnikov lovskih psov in sicer trije vodniki kratkodlakih istrskih goničev in vodnika posavskega goniča ter vodnika Beagla. Navzoče sta pozdravila vodja prireditve Robert Peras in predsednik LKD Angel Vidmar. Navzočim je zaželel dobrodošlico tudi gospodar LD Bogdan Gojkovič, ki je prisotnim predstavil tudi delo in območje lovske družine. Po uvodnih formalnostih sta gospodar LD Bogdan Gojkovič in kinolog v LD Robert Tavčar, vodnike in kinološkega sodnika Nika Mraka odpeljali v lovišče. tako kot je sodnik Niko Mrak zapisal v svojem poročilu je bila preizkušnja zaradi primernega staleža divjadi hitro opravljena. Štirje prsi so opravili preizkušnjo z I. nagradnim razredom eden pa z II. nagradnim razredom.

Zahvaljujemo se LD Raša-Štorje za gostoljubnosti, ki so jo vsem navzočim izkazali.