Ocenjevanje zunanjosti

V soboto 22 aprila 2017 je v organizaciji LKD Gorica - Nova Gorica na kotalkališču v Solkanu potekala prva letošnja kinološka prireditev - Ocenjevanje zunanjosti lovskih psov vseh pasem.

Že ob analizi legel, ki jo je obravnaval tudi zbor članom je bilo slutiti, da bo na oceno zunanjosti pripeljano zelo malo število psov. Črne napovedi so se uresničile. Lahko zapišemo, da je bilo na oceno zunanjosti pripeljanih najmanj psov v zadnjih dvajsetih letih.

Razlogov za to je verjetno veliko, gotovo pa ni razlog v slabem delu LKD, saj se trudimo nuditi vso pomoč tako vzrediteljem kakor tudi vodnikom lovskih psov.

37 mladih psov z območja skoraj celotne Severne Primorske in dela Krasa ni veliko, če bodo želele lovske družine uspešno in pravično izvajati lovske aktivnosti tudi v naslednjih letih. Štirideset lovskih družin s katerimi LKD uspešno sodeluje bo moralo skupaj z LKD obravnavati tudi stanje na področju kinologije.

Kinološki sodniki so na ocenjevanju zunanjosti ocenili Miloš Ambrožič 26 psov 6. FCI skupine (goniči, braki, krvosledci) Jože Batič 5 psov 3. in 4. FCI skupina ( jazbečarji in terierji), Vladimir Kobal 5 psov 7. FCI skupine ( ptičarji) in Bojana Hladnik 1 psa 8. FCI skupine (šarivci, prinašalci, vodni psi).

Upajmo, da bo v prijetnem okolju pokritega kotalkališča v Solkanu naslednje leto bolj živahno.