MEMORIAL ANTONA OSELIJA

Anton Oseli je bil velik kinolog, kinološki sodnik in prvi predsednik našega LKD. Umrl je 1999. leta. Že vrsto let se ga spominjamo na druženjih članov - vodnikov lovskih psov LKD. Tako se vsako jesen zberejo vodniki visokonogih goničev LKD Idrija, Obalno kraškega LKD Koper in LKD Gorica-Nova Gorica na vsakoletnem srečanju in tekmovanju - lokalna tekma visokonogih goničev. LKD se v organizaciji izmenjujejo, kar naredi srečanje in tekmovanje še bolj zanimivo.

Tako je bilo tudi letos, ko smo se v soboto 28 septembra zbrali v lovski družini Planota na Tolminskem. Deset vodnikov   z vseh treh LKD-jev. Sicer nam vremenoslovci niso napovedovali lepega vremena, vendar so se na srečo zmotili, saj so bili za delo pogoji več kot dobri. Lovsko družino Planota je na začetku tekmovanja udeležencem predstavil njen predsednik Roman Maver. Sicer po številu lovcev majhna , po številu divjadi predvsem srnjadi in jelenjadi pa tudi divjih prašičev je bogata lovska družina, zajcev, kot se je izrazil predsednik pa je sorazmerno malo. Prav tu pa je bila kasneje tudi težava za nekatere lovske pse.

Vodja prireditve Angel Vidmar je predstavil kinološke sodnike, ki so udeležencem sicer izkušenim vodnikom predstavili   potek tekmovanja. Ko je bil čas za kosilo so se vodniki po bolj ali manj uspešnem delu že vračali k lovski koči na Ponikvah.

Rezultati so bili sledeči:

POSAMEZNO

  1. mesto Robert Bandelj in brand brak As 167 točk in III. nagradni razred
  2. mesto Andrej Bončina in kratkodlaka istrska gonička Ajka 136. točka in III. nagradni razred
  3. mesto Marjan Tušar in kratkodlaki istrski gonič Aron 133 točk in III. nagradni razred

EKIPNO

  1. mesto LKD Idrija 400 točk  (Lahajnar Pavel Gik Brina, Tušar Matjaž Gik Aron, Klavžar Andrej, Gik Ada, Bončina Andrej, Gik Ajka)
  2. mesto Obalno kraški LKD Koper 296 točk (Bandelj Robert Bb AS, Turk Rado, Gp Ajda, Lukač Esad, Gik As)
  3. mesto LKD gorica Nova Gorica 250 točk. (Birsa Radovan, Ng Cita, Ličen Aleš, BigCharlie, Krapež Franc, Gik Nika Lojanska)

 Hvala vodstvu in članom Lovske družine Planota za izkazano gostoljubje.

Bi se nam pridružili ?