UP V DELU PO UMETNI KRVNI SLEDI ZA VSE PASME LOVSKIH PSOV + TO - LD TABOR SEŽANA

V sodelovanju z Brkinsko kraško ZLD in LD Tabor Sežana smo organizirali kinološko prireditev UP KS za vse pasme lovskih psov ter TO za barvarje.

 

Pri lovskem domu LD Tabor Sežana smo se v petek popoldne zbrali kinološka sodnika, pomočniki člani LD  Tabor Sežana, oskrbnik doma, predsednik komisije za kinologijo pri BKZLD , pripravniki in vodja prireditve. Ker smo se že prej dogovorili o lokacijah kjer bodo polagali sledi so šli vsi takoj na teren.

Na preizkus UP KS se je prijavilo šest vodnikov s psi in sicer 3 resasti jazbečarji, 1 kratkodlaki jazbečar (črn) in 2 bavarska barvarja. V soboto smo se vsi zbrali pred lovskim domom v Sežani in začeli z izpeljavo kinološke prireditve. Na preizkušnji sta sodila Jure Pagon in Radoš Burnik za telesno oceno barvarjev pa je poskrbel sodnik in zapisničarka Kaja Božič. Po opravljenem preizkusu strelo mirnosti so se sodniki, pomočniki in vodniki odpravili na preizkušnjo, ki je potekala na suhem kraškem terenu pa še rahla burja je pomagala in oteževala preizkus na krvni sledi. Medtem sem položil še eno krvno sled za prikaz pripravnikom in jim predstavil krvosledništvo. Bolj strokovno pa so jim kasneje predstavili Jure Pagon in Leo Fabiani.

Počasi so se začeli vodniki in njihovi psi vračati, nekateri z vejicami drugi brez. Sodnika sta seštela točke in sledila je razglasitev rezultatov oziroma kdo je opravil in kdo ne. Trije so opravili trije pa niso opravili preizkušnje. Vsi vodniki in sodniki so dobili tudi nagrado od donatorjev (veterina Sežana in Vinakras Sežana).

Sledil je še zadnji pogon v lovskem domu.

Zahvaljujem se vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri organizaciji in izpeljavi kinološke prireditve.

Še posebej Brkinsko kraški  ZLD in LD Tabor Sežana.          

 

Vodja prireditve Robert Peras

FOTO: Aleš Brne