POMLADANSKA VZREJNA PREIZKUŠNJA PTIČARJEV

V soboto 17. aprila 2021 smo se zbrali pri lovski kočo LD Trstelj vodniki lovskih pasov, kinološka sodnika, pripravniki in lovci LD Trstelj.

Najprej smo pregledali rodovnike in knjižice o cepljenju psov, ki so bili prijavljeni na preizkušnjo. Po nagovoru vodje prireditve ,sodnikov in starešine LD Trstelj  Jelko Lapajne smo se razdelili v dve skupine in šli na teren. Na preizkušnjo je bilo prijavljenih 7 psov ptičarjev in sicer 2 nemška žimavca , 4 nemški kratkodlaki ptičarji ter 1 kratkodlaki madžarski ptičar. Vsi psi so na zahtevnem kraškem terenu pokazali voljo do dela. Kasneje pa, ko sta sodnika polagala divjad se je pa videlo, da so se nekateri vodniki veliko več ukvarjali s psi.  Del preizkušnje (po domače ferma ) pa smo po dogovoru z LD Fajti hrib opravili na njihovem terenu, zato se tudi zahvaljujem.

Tako smo se po končani preizkušnji na terenu vrnili v lovsko kočo in opravili vse potrebno za seštevek točk, ki si jih psi pridobili. Pri podelitvi ocenjevalnih listov in rodovnikov pa sta sodnika Vladimir Kobal in Saša Volarič še komentirala vsakega psa tako, da so vodniki dobili še dodatno razlago kaj morajo še postorit do jesenske preizkušnje.

Zahvalil bi se še v imenu LKD Gorica sodnikoma, LD Trstelj in njihovim članom, ki so kakorkoli pomagali pri kinološki prireditvi.

Pokončanem uradnem delu pa nas je starešina vse povabi na malico in pijačo.

 

Vodja prireditve PERAS ROBERT