PNZ JAMARJEV

V soboto 12 septembra se je pred lovsko kočo lovske družine Hubelj nad Lokavcem zbralo pet vodikov Nemških lovskih terierjev in vodnik Valižanskega terierja. Po jutranjem okrepčilu se je začelo zares. Navzoče je pozdravil predsednik LKD Angel Vidmar, v imenu LD Hubelj je  navzoče nagovoril referent za kinologijo Samo Stopar. Kinološki sodnik Robert bandelj pa je vodnikom  povedal, kaj se bo  ocenjeval na preizkušnji.

Lovca spremljevalca člana LD Hubelj Andrej Zemlič in Miloš Žvokelj sta peljala vodnike na teren, na območje pod vasjo Dobravlje, kjer je veliko različnih vrst divjadi, pa tudi voda, ki je potrebna za preizkušnjo. Vreme za preizkušnjo ni bilo idealno, saj je pihal veter. Kljub temu so vsi psi uspešno opravili poljsko delo. Sledilo je še delo v rovu na umetnem rovu na Tokaju. Tudi tu se je pokazalo, da je  dobrodošel trening  za delo v romu, ki ga je LKD organiziral v mesecu avgustu. Psi, ki so se udeležili treninga so z lahkoto preizkušnjo v rovu opravili.

Sledil je še zaključek pri dvorani Edmunda Čibeja v Lokavcu, kjer je kinološki sodnik ocenil zunanjost treh terierjev. Pred  zaključkom  je sledilo tudi družabno srečanje z nagovorom in oceno kinološkega sodnika in predsednika LKD, ki je vodnikom zaželel veliko uspeha pri delu s psi in seveda  prijetno druženje na jesenskih skupnil lovih, Lovski družini Hubelj pa se je zahvalil za dolgoletno sodelovanje in pomoč pri delovanju LKD.

Foto: Samo Stopar