OCENA ZUNANJOSTI LOVSKIH PSOV V SOLKANU

LKD GORICA-Nova Gorica je 02.04.2022 izpeljalo oceno zunanjosti vseh pasem lovskih psov.

V soboto 2.4.2022 je v Solkanu v organizaciji našega društva potekala kinološka prireditev na kateri so kinološki sodniki ocenjevali zunanjost lovskih psov vseh pasem. Na prireditev so vodniki pripeljali 32 lovskih psov.

Pri otvoritvi prireditve je navzoče pozdravil predsednik LKD Primož Bone, predstavil sodnike, ki bodo opravljali oceno zunanjosti lovskih psov ter zaželel vsem, tako lovskim pripravnikom, kot vodnikom psov in članom LKD, ter kinološkim sodnikom, uspešno opravljanje današnje prireditve.

Po uvodnem pozdravu smo pričeli z ocenjevanjem zunanjosti, nekateri psi seveda iz različnih razlogov niso bili ocenjeni. Oceno zunanjosti si bodo lahko pridobili na drugih kinoloških prireditvah, ki jih bo LKD organiziral v letu 2022. Kinološki sodniki Leo Fabiani (jamarji in barvarji), Vladimir Kobal in saša Volarič (ptičarji), Miloš Ambrožič (goniči in braki) in Bojana Hladnik ( šarivci in prinašalci) so se potrudili in njihovo delo profesionalno opravili, saj pripomb udeležencev nismo imeli.

Kinološke prireditve se je udeležilo tudi 19 lovskih pripravnikov, katere sta Marjan Paljk in Robert Peras vodila po prireditvenem prostoru in jim predstavila delovanje LKD in seveda pomen kinologije in posameznih pasem psov za delo v loviščih. Po končani predstavitvi jim je bila vpisana v dnevnik lovskega pripravnika udeležba.

Idealne razmere na pokritem kotalkališču v Solkanu kljub izredno slabemu vremenu, saj je neprestano deževalo, ter dobra organizacija sta prispevala k temu, da je bila prireditev v zadovoljstvo vseh sorazmerno hitro končana.

Tako kot je to običajno se je po prireditvi nadaljevalo družabno srečanje, članov UO, strokovne komisije, ter nekaterih drugih udeležencev prireditve.

 

Tekst: Primož Bone - vodja prireditve

Foto: Ivan Leban, Primož Bone