PNZ ZA GONIČE IN BRAK JAZBEČARJE + TO V LD NANOS.

V sobota 02.10.2021 smo se zbrali pred lovsko kočo LD NANOS.

V sobota 02.10.2021 smo se zbrali pred lovsko kočo LD NANOS. V lepem sicer nekoliko hladnem vremenu smo najprej ob kavici in čaju opravili administrativne zadeve: pregled rodovnikov, knjižic o cepljenju ter kontrola čipov pri psih. Po začetnem nagovoru vodje prireditve , je besedo prevzel starešina LD Nanos Ambrožič Miloš in predstavil lovsko družino in njeno delovanje. Isti govornik je v imenu sodnikov predstavil načrt in zahteve , ki jih  od psov pričakujejo za uspešno opravljeno preizkušnjo. Žal smo izvedeli, da bo eden od sodnikov iz osebnih razlogov nekoliko zamudil in se vodnikom v njegovem imenu opravičujemo.

 Na preizkušnjo je bilo prijavljenih 18 psov , udeležilo pa se jih je 17.  Od tega 6 tudi za oceno zunanjosti. Zastopanih je bilo kar 9 lovskih pasem: brandl brak 6, Srbski gonič 2, brak jazbečar 2, kratkodlaki Istrski gonič 2,  po en predstavnik pa: Posavski gonič, Beagle, Nemški gonič, Baset hound in Dalmatinec. Vsi psi, ki so bili pripeljani na preizkušnjo so pokazali dovolj znanja in so preizkušnjo uspešno opravili. 7 psov s I. nagradnim razredom, 10 pa z II. nagradnim razredom. Seveda je k dobremu uspehu psov pripomogla številčna divjad, ki jo premore lovišče LD Nanos in seveda dobro izbrani tereni s strani vodstva LD.

Preizkušnjo si je z zanimanjem ogledalo 5 lovskih pripravnikov.

Na koncu bi se rad v imenu LKD Gorica –Nova Gorica zahvalil sodnikom za strokovno in korektno opravljeno delo. LD Nanos in njenim članom, ki so pomagali na preizkušnji, še posebna zahvala kuharici za odlično, po izjavi enega udeleženca;'' brutalno dobro PAŠTO''.

Vodja prireditve

Jožko Vidmar