08.10. 2022 JZP,ŠPP IN PP PTIČARJI V LD HUBELJ

PTIČARJI

V soboto 8.10.2022 smo se zbrali na kinološki prireditvi v LD Hubelj  in sicer preizkušnje JZP ŠPP in PP za ptičarje. Prijavljenih so bili trije vodniki s svojimi psmi in sicer 2 nemška žimavca in 1 nemški kratkodlaki ptičar.

Po uvodnem nagovoru vodje prireditve, predsednika LKD Gorica in vodje sodnikov smo se odpravili na teren kjer so psi in vodniki opravljali vse preizkušnje.  Psi in vodniki so pokazali, da so prišli na preizkus dobro pripravljeni kar je bilo razvidno tudi na koncu pri seštevku doseženih točk. Nekaj težav so imeli pri iskanju fazana (izgubljenega) , ker je bilo brezveterje za ta čas pa tudi zelo toplo vendar so psi tudi to premagali. Delo na vlečki zajca in fazana je bilo prav tako dobro opravljeno. Prav tako pri »stoji« ni bilo težav.  Sledil je še preizkus v vodnem delu ( raca).

Po opravljenih vseh preizkusih smo se odpravili v bivak LD Hubelj kjer sta sodnika seštela dosežene točke. Sledila je še podelitev in obrazložitev doseženih točk.

Zahvaljujem se LD Hubelj za sodelovanje.  Prav teko obema sodnikoma in pripravnikom, ki so bili potrpežljivi pri tako dolgi preizkušnji vendar so imeli kaj videti in se naučiti. Sledila je še dobra malica in prijetno druženje.

 

Vodja prireditve:

PERAS ROBERT

 

 

FOTO: PRIMOŽ BONE