30 JUBILEJNA DRŽAVNA TEKMA V VODNEM DELU V LD IG

 Na 30 jubilejni državni tekmi v vodnem delu zmagovalec iz našega LKD

 

 

           

 

Po treh letih prisilnega odmora je Ld IG 24.9.2022, le uspela z organizacijo 30.jubilejne tekme v vodnem delu za vse pasme lovskih psov na ribnikih v Dragi pri Igu, pod pokroviteljstvom Občine ig, Kinološke zveze Slovenije in  Lkd Ljubljana. Na standardnem prizorišču so nas pričakali gostoljubni lovci Ld Ig in  lepo vreme. Te prestižne tekme se je udeležilo dvanajst vodnikov iz celotne Slovenije, med njimi tudi trije vodniki iz našega Lkd in sicer: Marjan Rijavec z Nkp Renom Ljutomerskim, Darjo Spačal z Nž Bille wom Wulfinger Bach in Alen Bole z Nž Vranom Mursko-Črnskim. Žal se tekme iz objektivnih razlogov ni mogel udeležiti še en naš član, Darko Miklavčič, ki je bil v preteklih letih tudi večkrat visoko uvrščen.

 Ob prihodu na prizorišče smo vodniki organizatorjem oddali vso potrebno dokumentacijo psov, ter opravili žreb vrstnega reda tekmovanja. Sledila je državna himna in nagovor organizatorja, župana občine Ig, vodje sodniškega zbora ter delegata KZS. Tekmovalci smo bili razvrščeni v tri skupine in sicer za tri prizorišča tekmovanj: prvo prizorišče, šarjenje v globoki vodi porasli z ločjem brez race, drugo prizorišče, šarjenje v globoki vodi z izpuščeno raco ter tretje prizorišče, kjer so se izvajale vaje ubogljivosti ter prinašanje izgubljenega iz vode porasle z ločjem in vodnim rastlinjem. Tekmovalo se je v posamezni kot  ekipni konkurenci.

Kljub zelo močni konkurenci smo se vodniki LKD Gorica odlično odrezali, še posebej Marjan, ki je tekmo zmagal in prejel tudi prehodni pokal občine Ig. Še posebej čustveno je, da je zmagal z najstarejšim psom na tekmi, verjetno najstarejšim tudi v zgodovini teh tekem na Igu, saj je njegov kratkodlaki ptičar Reno že v dvanajstem letu starosti. Zato Marjanu iskrene čestitke za prvo mesto v posamični konkurenci ter za tretje mesto v ekipni konkurenci, kjer sva mu družbo delala tudi midva z Alenom.

Po končanem uradnem delu in podelitvi priznanj je sledila družabnost ob Lovskem domu Lovske družine Ig v prekrasnem vzdušju in lepem vremenu do poznih popoldanskih ur.

Ob tej priložnosti bi se v imenu vseh treh vodnikov zahvalil LKD Gorica za podporo pri prijavi na tekmo.

 

Lovski pozdrav!

Darjo Spačal

 

.